Nieuws

16 maart 2023

'Blik' op 1 april

Op zaterdag 18 maart 2032, houdt Stichting Lelystad Schoon tijdens de 21ste Landelijke Opschoondag een ludieke actie onder de naam Blik op 1 april. Lees het hele artikel in de Flevopost: Stichting Lelystad Schoon heeft blik op 1 april: Wie levert de meeste blikjes in?

9 december 2022

NMFF Fonds Verbraaken

Sinds enige jaren beschikt Natuur en Milieufederatie Flevoland over een Fonds dat als doel heeft om lid-organisaties financieel te ondersteunen, onder andere voor activiteiten die bijdragen aan de versterking van de aangesloten lidorganisaties.

Stichting Lelystad Schoon heeft een bijdrage van 
€ 1.500 ontvangen voor de aanschaf van nieuwe promotie en communicatiemiddelen. Daar zijn we uiteraard heel dankbaar voor.

2 december 2022

Subsidie Lelyplandelen

In het kader van de subsidieregeling Ondersteuning maatschappelijke initiatieven Oekraïense vluchtelingen hebben wij een subsidie ontvangen van € 7.080. Met dit bedrag kunnen wij onze Oekrainse vrijwilligers ook voorzien van onze promotiekleding en materialen zodat ze op een gelijkwaardige manier met onze acties mee kunnen doen.

31 oktober 2022

Sacha Gaus ambassadeur Lelystad Schoon

 Sacha Gaus is bereid gevonden om onze nieuwe ambassadeur te worden. Zij zal onze stichting en onze activiteiten breed onder de aandacht brengen bij de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Ook kan zij met ons meedenken hoe we nog effectiever kunnen worden en ons werk nog beter kunnen doen.


Kortom, een mooie volgende stap voor onze stichting. We kijken uit naar een fijne samenwerking met Sacha! 

28 oktober 2022

Peukenstembak draagt bij aan schoner Lelystad

Op deze dag plaatste Lelystad Schoon in samenwerking met Concern voor Werk een peukenstembak bij school Porteum. De stembak heeft twee functies. Zo staat er een stelling op. De roker kan de stelling met Ja of Nee beantwoorden door de peuk in één van de vakken van de stembak te gooien. Het is dus ook een afvalbak. Op deze manier willen wij de roker verleiden om de peuken niet meer op de grond te gooien. De stembak draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar stelt leerlingen ook in de gelegenheid om hun stem te laten horen.
Lees het hele artikel in de Flevopost: Peukenstembak draagt bij aan een schoner Lelystad - Flevopost 

1 september 2022

De Opslagconcurrent steunt Lelystad Schoon

Ondernemers Timothy en Michel van De Opslagconcurrent hebben een 💚 voor Lelystad en steunen stichting Lelystad Schoon door het beschikbaar stellen van twee opslagunits! En daar zijn we heel dankbaar voor 🙏.

De materialen zijn niet alleen beveiligd en droog opgeslagen, maar ook nog eens 7 dagen per week tussen 06.00 en 23.00 zelfstandig bereikbaar.

24 juni 2022

Bijdrage Provincie Flevoland

Met het opruimen van zwerfafval en het uitstrooien van zaden voor bloemrijke bermen dragen wij bij aan het vergroten van de biodiversiteit in Lelystad. Een van de doelstellingen van provincie Flevoland. Van provincie Flevoland hebben wij een subsidie ontvangen van € 7.600 om te besteden aan o.a. promotiekleding, opruimacties en bedankjes voor de vrijwilligers.

1 juni 2022

Matchingbijeenkomst Lelystadse Uitdaging

Wat een eer! Stichting Lelystad Schoon mocht pitchen bij de netwerkbijeenkomst van Lelystadse Uitdaging. We hebben verteld waar we als stichting voor staan en wat we nodig hebben om nóg meer impact te hebben. Ons verhaal werd enthousiast ontvangen. We hebben mooie contacten gelegd, onder andere met het bedrijfsleven, en er zijn geweldige ideeën ontstaan. Het wordt zeker vervolgd!

24 mei 2022

Maatschappelijke markt


4 mei 2022

Stichting ontvangt MAEX Impuls

Met onze activiteiten dragen wij bij aan een aantal SDG's. SDG staat voor Sustainable Development Goals. Per SDG wordt zichtbaar gemaakt wat de maatschappelijke en financiële impact is van onze activiteiten. Om onze organisatie te versterken hebben wij een Impuls van 
€ 2.500 ontvangen.

8 april 2022

Gift Groene Sluis Fonds

Kringloop De Groene Sluis keert - indien mogelijk - elk jaar de nettowinst uit aan goede doelen. Dit jaar vielen 30 goede doelen uit Lelystad in de prijzen.

Het hoogste bedrag is dit keer naar onze stichting gegaan (€ 6.600) om de herkenbaarheid te vergroten en voor schoonloopwagens om het zwerfafval direct te kunnen scheiden.

Het bestuur en de vrijwilligers zijn het bestuur van De Groene Sluis enorm dankbaar 💚. Dit wordt natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de inwoners. Zij brengen hun goede spullen naar het kringloop station De Groene Sluis. Zo zijn de inwoners niet alleen circulair bezig, zij steunen indirect ook de goede doelen in eigen stad. Dank jullie wel 💚. 

2 maart 2022

NLdoet 2022

11 en 12 maart organiseert het oranjefonds alweer de 18de NLdoet. Ook Stichting Lelystad Schoon doet hieraan mee. Lees het artikel van Radio Lelystad en luister naar het radiofragment.

20 december 2021

Lelystad Schoon is de vrijwilligers dankbaar

 Op 20 december 2021 heeft Omroep Flevoland aandacht besteed aan dankbaarheid van Stichting Lelystad Schoon naar haar vrijwilligers. Dit is terug te zien in een kort filmpje 

2 december 2021

ANBI status

Onze stichting is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling.

Voordeel ANBI status voor donateurs

Wij zijn een ANBI en als zodanig zijn giften aan onze stichting binnen de grenzen van de wet aftrekbaar bij de inkomstenbelastingaangifte. Klik hier voor meer informatie. Ook bedrijven kunnen giften aftrekken. Klik hier voor meer  informatie voor de aftrekbaarheid van giften bij bedrijven. 

Je kunt onze ANBI status verifiëren bij de Belastingdienst
Je kunt onze ANBI status verifiëren door naar de website van de Belastingdienst te gaan: Als je vervolgens in het veld ‘Instelling’ Stichting Lelystad Schoon intikt en in het veld ‘Vestigingsplaats’ Lelystad, krijg je het resultaat. 

18 september 2021

World CleanUp Day

'Scheppen voor schoon water'

De wereldwijde opruimdag 'World Cleanup Day', waar 180 landen aan deelnemen om de planeet een grote schonmaakbeurt te geven, is komende zaterdag. Ook Supporter van Lelystad schoon en Waterschap Zuiderzeeland houden deze dag een schoonmaakactie in Lelystad, op en rondom het water. Lees het hele artikel op Radio Lelystad.

12- juli 2021

Dweilen met de kraan open

In plaats van naar de gemeente te wijzen, kun je zelf ook iets doen aan het zwerfafval. Dat zeggen vrijwilligers in Lelystad die een paar keer per week de straat op gaan om het zwerfafval op te ruimen. Ze gaan zich verenigen in een stichting, om het probleem nog serieuzer aan te pakken. "Het lijkt dweilen met de kraan open, maar dat is het niet. Lees het hele verhaal en bekijk het filmpje op Omroep Flevoland.

9 juni 2021

Marc is een waterbaas

Ook in Flevoland barst het van de Waterbazen en daar zijn wij maar wat blij mee. Marc Matthesius (48) uit Lelystad bijvoorbeeld. Hij ruimt vrijwel elke dag rommel op in zijn stad. Lees het artikel op Waterschap Zuiderzeeland.

4 juni 2021

Govert is een waterbaas

Ook in Flevoland barst het van de Waterbazen en daar is Waterschap Zuiderzeeland maar wat blij mee. Govert Schipper (52) uit Lelystad bijvoorbeeld. Hij gaat twee tot drie keer week op pad om de dreven in zijn woonwijk schoon te houden. Lees het artikel op Waterschap Zuiderzeeland.

29 mei 2021

NLdoet 2021

Aankomende zaterdag gaan de vrijwilligers van de Facebookgroep Supporter Lelystad Schoon op pad om acht wijken in Lelystad op te ruimen. Dit doen zij in het weekend van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Lees het hele artikel op Radio Lelystad.

12 april 2021

Het regent puzzelstukjes

Legpuzzels zijn ongekend populair in coronatijd, zo ook bij Lelystedeling Claudia Molegraaf-Straat. De reden hiervan is makkelijk in te vullen, maar er is de afgelopen tijd iets geks aan de hand. Lees het hele artikel op Radio Lelystad.

23 maart 2021

Nationale opschoondag

Lelystad - Het is nog maar 10.15 uur, en de eerste vrijwilligers staan al bij MFC Atolplaza en buurtcentrum de Waterbever om zwerfafval in te zamelen voor de Landelijke Opschoondag. De vrijwilligers lachen en worden vrolijk begroet door de initiatiefnemers. Lees het hele verhaal in de Flevo Post of Radio Lelystad.

18 februari 2021

Vrijwilligers bundelen de krachten

Het lijkt erop dat steeds meer vrijwilligers in Lelystad de prikstok oppakken om zwerfafval opruimen. Maar dat doen mensen vooral in kleine groepjes of alleen. Om daar verandering in te brengen is de Facebookgroep 'Supporter Lelystad schoon' opgericht. Bekijk het filmpje op Omroep Flevoland.