Het bestuur

Mijn naam is Govert Schipper en ik mag de rol van voorzitter vervullen. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met softwareontwikkeling. Geboren en opgegroeid in Nijkerk zijn we in 2007 verhuisd naar Lelystad toen onze twee kinderen op het punt stond naar de basisschool te gaan. Pas toen hond Murdock in ons leven kwam (2018) en we regelmatig met hem gingen wandelen, viel het mij op hoeveel zwerfafval er overal ligt. Dan kun je blijven mopperen en je ergeren, maar dat helpt niet. Dan maar met grijper en zak op pad om er wat aan te doen. 

 

Kort daarna aangehaakt bij de online community van Litterati om middels data de omvang en aard van het probleem in kaart te brengen. Enige tijd later werd ik benaderd door Marc, Karin en Vera en daaruit is een mooie samenwerking ontstaan. In vrij korte tijd is ons initiatief uitgegroeid naar een stichting met een groot bereik. De stad knapt zienderogen op door de hulp van de vele honderden vrijwilligers maar er is ook nog veel te doen.

 

Ik maak me vooral zorgen over de enorme vervuiling door sigarettenpeuken/filters en plastic in onze vele waterwegen. Daarom zal ik me ook blijven inzetten hier iets tegen te doen en onze mooi stad nog schoner te maken en te houden.

 

Met vriendelijke groet,

Govert Schipper

Hallo! Mijn naam is Marc Matthesius en woon al sinds 1972 in Lelystad. Sinds de corona uitbraak ben ik mij bezig gaan houden met het opruimen van zwerfafval en ben ik samen met de andere bestuursleden deze prachtige stichting begonnen.

Ik werk met trots en veel plezier (fulltime) bij provincie Flevoland. Daarnaast run ik samen met mijn vrouw een eigen zaak in woondecoratie en ben ik penningmeester van de stichting. Zoals je leest is stilzitten niet mijn ding. Ik vind het dan ook heerlijk om buiten bezig te zijn om Lelystad een stukje mooier te maken. Ook vind het ik erg leuk om met diverse partijen in Lelystad in gesprek te zijn om SAMEN het afvalprobleem in Lelystad aan te pakken.

Ik vind het geweldig dat we met de vele honderden vrijwilligers het verschil kunnen maken in Lelystad en dat geeft mij steeds weer nieuwe energie om door te gaan!

Groetjes,
Marc

Hallo! Mijn naam is Karin Kammler en ik woon sinds 2017 met veel plezier aan het Bildt in Lelystad. In 2020 ben ik voor het eerst op pad gegaan met een vuilniszak en grijper om zwerfafval op te ruimen. En eigenlijk had ik gelijk de smaak te pakken! Ik vind het leuk om dit te doen, omdat ik zo heel concreet een bijdrage kan leveren aan een beter milieu en aan de leefbaarheid in Lelystad. Ook geniet ik tijdens het opruimen van het buiten zijn, haal ik sneller mijn stappendoel voor die dag en maak ik regelmatig een gezellig praatje met mensen die ik tegenkom 😊. 

 

Binnen het bestuur van Lelystad Schoon ben ik de secretaris. Vergaderingen horen erbij, maar liever organiseer ik een opruimevent met een gezellige lunch erbij of ga ik in gesprek met bedrijven en scholen in Lelystad over hoe we samen kunnen zorgen dat er zo min mogelijk afval op straat komt te liggen, of blijft liggen. 

 

Het mooiste aan Lelystad Schoon vind ik dat we het met z’n allen doen, dat iedereen mee kan doen en dat we steeds meer in verbinding komen met andere mensen en partijen die ook het beste voor hebben met het milieu en met Lelystad. Dit geeft mij veel energie om hier mee door te gaan! 

 

Groeten, 

Karin 

Hoi, ik ben Vera en woon vanaf mijn geboorte in Lelystad en ik ben dus een echte Lelystedeling. Ik voel me dan ook sterk verbonden met de bijzondere stad Lelystad. Het vele groen en de ruime opzet vind ik geweldig. Helaas zit tussen dat mooie groen ook veel zwerfafval. Als ik mijn hond uitlaat, neem ik vaak wat zwerfafval mee en gooi het in de vuilnisbak. Zo is voor mij Lelystad Schoon ook begonnen: in je eigen wijk het zwerfafval opruimen. Ik vind het heerlijk om even een uurtje zwerfafval te rapen: je bent lekker buiten bezig én je omgeving wordt weer netjes. En het is extra leuk om dan een praatje te maken met mensen die je onderweg tegen komt.

 

Ik vind het vooral leuk om me te richten op de doelgroepen die wat moeilijker te bereiken zijn, zoals de Oekraïense vluchtelingen en eenzame mensen. Het is mooi dat we die ook betrekken bij Lelystad Schoon, want iedereen kan ons helpen! Dat vind ik ook het bijzondere aan stichting Lelystad Schoon: een grote groep gedreven vrijwilligers is hieraan verbonden. En die vrijwilligers zijn heel verschillend, maar hebben één doel: zonder (al te veel) mopperen de stad lekker schoon maken en houden. En dat geeft energie en verbindt!

Groeten,
Vera

Het bestuur en mensen die rechtstreeks bij de stichting betrokken zijn, voldoen aan de integriteitseisen. Bestuurders hebben gelijke zeggenschap over het vermogen van de stichting.